Organisatie

Ons bezit

De bibliotheken van de Universiteit Leiden bezitten samen meer dan 5,2 miljoen boeken, meer dan 44.000 e-tijdschriften, meer dan 1 miljoen e-boeken en honderden databases, elektronische naslagwerken en digitale tekst- en beeldcollecties. De Bijzondere Collecties omvatten o.a. handschriften, oude drukken, prenten, foto's en (land)kaarten uit vele windstreken. Uitgebreide informatie over de collecties vindt u in het Collectieplan van de bibliotheekcollecties van de Universiteit Leiden.


Producten- en dienstencatalogus

De bibliotheken kunnen meer betekenen voor studenten, docenten en onderzoekers dan vaak verwacht wordt. U vindt uitgebreide informatie in onze Producten- en dienstencatalogus.


Jaarverslagen

Met onze jaarverslagen informeren wij de Leidse academische gemeenschap en onze externe relaties over de ontwikkeling van de bibliotheek- en informatievoorzieningen bij de Universiteit Leiden.


Tevredenheidsonderzoek LibQUAL+

In november 2014 doen de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) voor de tweede keer een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid over haar diensten onder studenten en medewerkers van de Universiteit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van LibQUAL+. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over LibQUAL+.