Tentoonstellingsprogramma Universitaire Bibliotheken Leiden

De UBL organiseert tentoonstellingen waarbij ruim gebruik gemaakt wordt van de rijke Leidse collecties. Elke drie of vier maanden wordt een nieuwe tentoonstelling ingericht.

Kalender

Van 29 september 2016 t/m 10 januari 2017 is de tentoonstelling Praag rond 1600: Kunst en wetenschap aan het hof van Rudolf II te zien.


Tentoonstellingsruimte

De tentoonstellingsruimte bevindt zich in het entreegebied van de bibliotheek aan de Witte Singel en is vrij toegankelijk voor belangstellenden tijdens de openingsuren van het gebouw. De ruimte is in 2010 geheel gerenoveerd en ingericht voor publieke tentoonstellingen. Dit is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van verschillende stichtingen, organisaties en particulieren. 


Ook te zien buiten de universiteit

Naast tentoonstellingen in eigen huis zijn er regelmatig stukken uit de bijzondere collecties te zien bij tentoonstellingen elders in Leiden, in Nederland en in het buitenland. Benieuwd naar welke objecten op welke tentoonstellingen te zien zijn? Raadpleeg hiervoor het overzicht met bruiklenen. Via social media besteden wij hier regelmatig aandacht aan. Volg ons op twitter en facebook.

Webtentoonstellingen

Tentoonstelling gemist? Recente tentoonstellingen zijn digitaal te raadplegen via Digital Special Collections. Een deel van de tentoonstellingen van voor 2007 is toegankelijk gemaakt via Digitale Tentoonstellingen.

Laatst Gewijzigd: 23-12-2016