KITLV collecties naar UBL

KITLV collecties beheerd door Universitaire Bibliotheken Leiden

Sinds 1 juli 2014 worden de KITLV bibliotheek en collecties beheerd door Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Lees deze aanbevelingen om gebruik te (blijven) maken van deze collecties.

Universiteitsbibliotheek

• Uw algemeen servicepunt voor toegang tot de KITLV collecties is de Universiteitsbibliotheek, vlakbij KITLV aan de andere kant van de weg, Witte Singel 27. De vestiging in Jakarta (Indonesie) blijft gehandhaafd.

• De bibliotheek is doorgaans zeven dagen per week geopend, op doordeweekse dagen tot middernacht, zie Openingstijden. Let u op: in juli en augustus zijn de zomeropeningsuren van toepassing: werkdagen van 8:30-18:00 uur en zaterdagen van 13:00-17:00 uur.

• De collecties van KITLV zijn terug te vinden in de Catalogus van UBL. U vindt op de bibliothekenwebsite tips voor het gebruik van de Catalogus. De catalogus van KITLV (OPC) is niet meer in gebruik. Via de website van KITLV komt u automatisch in de Catalogus van UBL.

• Wilt u in de Catalogus direct filteren op KITLV collecties? Klikt u dan boven het zoekvenster op 'Leiden Collections'. Nu verschijnt naast de zoekbalk een dropdown menu waar u op locatie kunt zoeken, inclusief de optie KITLV Collection.

• Komt u er niet uit? Stel ons uw vraag.

LU-Card

U heeft een LU-Card nodig (Leiden University Card) om toegang te krijgen tot het gebouw en om materialen te lenen.

Leeszaal en andere faciliteiten

U vindt de KITLV naslagcollectie in het vernieuwde Open Magazijn op -1, onder het Huygens Informatiecentrum. Hier kunt u ook gebruik maken van de werkplekken. De ingang is via de trap in het Informatiecentrum, aan de rechterkant van de balie.

In onze bibliotheek kunt u gebruik maken van een breed aanbod van faciliteiten en collecties. U kunt ook een groepsruimte met smartboard reserveren of gebruik maken van onze mediaruimte om DVD’s, blu-ray en streaming media te raadplegen.

Materiaal te leen of ter inzage aanvragen

De KITLV-collecties zijn nu beschikbaar via de Catalogus van Universitaire Bibliotheken Leiden. Uitleenbare materialen kunt u tijdens openingsuren van het gebouw ophalen uit de self service lockers in het Informatiecentrum Huygens. Niet-uitleenbare materialen worden ter inzage afgegeven in de Leeszaal Bijzondere Collecties (Dousa) op de tweede etage.

Aanvragen geplaatst op werkdagen vóór 15:30 uur zijn beschikbaar na 1,5 uur tot 2 uur. Voor meer informatie zie Lenen bij de Universiteitsbibliotheek.

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen. Uw contactpersonen bij de bibliotheek zijn:

Laatst Gewijzigd: 04-05-2016