Handige hulpmiddelen online

Enkele handige gratis te downloaden e-books voor juristen zijn de Leidraad voor juridische auteurs, Internet voor juristen en de Eerste Hulp Bij e-Onderzoek

De bekende Leidraad voor juridische auteurs is ook online raadpleegbaar. In deze leidraad staan allerlei handzame richtlijnen voor de meest voorkomende praktische vragen rond voetnoten en verwijzingen, literatuurvermeldingen, afkortingen en dergelijke.

 

Internet voor juristen van Leo van der Wees en Wijnand Renden gaat over zoeken naar juridisch materiaal op internet en besteedt aandacht aan belangrijke juridische websites. In de laatste versie wordt ook aandacht besteed aan de juridische zoekdiensten Legal Intelligence en Rechtsorde. Daarnaast bevat de gids nieuwe en herziene informatie over diverse juridische websites en wordt aandacht besteed aan de Wetten.nl-app.

 

De Eerste Hulp Bij e-Onderzoek van Ewoud Sanders is een gidsje voor studenten waarin kort en helder, aan de hand van zoekvragen uit de academische praktijk, wordt uiteengezet hoe je slimmer digitale bronnen kunt doorzoeken en documenteren.


Laatst Gewijzigd: 19-10-2011